walne-zebranie-towarzystwa-im-hipolita-cegielskiego-2020

Walne Zebranie Towarzystwa im. Hipolita Cegielskiego 2020

W dniu 25 czerwca 2020 roku odbyło się doroczne Walne Zebranie Towarzystwa im. Hipolita Cegielskiego. W tym roku, ze względu na obowiązujący reżim sanitarny wywołany pandemią korona wirusa, Walne Zebranie przeprowadzone zostało systemem zdalnym. Przebiegiem zebrania z siedziby Towarzystwa zdalnie kierował Edmund Dudziński – Członek Założyciel THC, dyrektor biura Zarządu THC, w obecności członków Zarządu w osobach: dr Mariana Króla - Prezydenta Towarzystwa; Mariusza Paplaczyka - członka Prezydium Towarzystwa; Tadeusza Kurasia - Wiceprzewodniczącego Komisji Rewizyjnej; Dominika Górnego - Sekretarza Zarządu THC oraz Jędrzeja Stefana Okszy-Płaczkowskiego - członka THC.  (Na zdjęciu posiedzenie członków Zarządu Towarzystwa w siedzibie Towarzystwa, w czasie prowadzenia zdalnych obrad Walnego Zebrania. Od lewej: Tadeusz Kuraś - Wiceprzewodniczącego Komisji Rewizyjnej; dr Marian Król - Prezydenta Towarzystwa; Edmund Dudziński - dyrektor biura Zarządu THC; Dominik Górny - Sekretarza Zarządu THC oraz Mariusz Paplaczyk - członek Prezydium Towarzystwa.)

W Walnym Zebraniu Towarzystwa im. Hipolita Cegielskiego udział wzięło 83 członków THC, którzy wcześnie złożyli zgodę na udział zdalny. W trakcie Walnego Zebrania dokonano wyborów uzupełniających.: Edmunda Dudzińskiego, Ireneusza Vowie i Lesława Lenartowicza, a Mariusza Paplaczyka wybrano wiceprezydentem Towarzystwa. W głosowaniu uczestniczyło 6 osób osobiście a 77 osób drogą elektroniczną, poprzez upoważnienie. Tak więc w tajnym głosowaniu uczestniczyło 83 członków, co stanowi 96 % wszystkich obecnych. 3 członków nie uczestniczyło. Do Komisji Rewizyjnej wybrano Andrzeja Stepczyńskiego oraz Jędrzeja Okszę-Płaczkowskiego. Po przeprowadzonej zdalnej dyskusji uczestnicy Walnego Zebrania podjęli 15 uchwał, a Mariusz Paplaczyk dodatkowo zgłosił propozycję, aby przyjąć uchwałę nr 16 w sprawie: skutków gospodarczych, które wywołała pandemia i konieczności zmiany modelu biznesowego przedsiębiorców. Uchwała ta została przyjęta jednogłośnie. Nad prawidłowością przebiegu Walnego Zebrania czuwał Wiceprzewodniczący Komisji Rewizyjnej - Tadeusz Kuraś.

Poniżej publikujemy Uchwałę nr 16/2020 podjętą przez Walne Zebranie Towarzystwa im. Hipolita Cegielskiego, w sprawie: skutków gospodarczych, które wywołała pandemia i konieczności zmiany modelu biznesowego przedsiębiorców. Uchwałę, która zwraca uwagę na obecna sytuację w obszarze przedsiębiorczości, zawsze znajdującym się w sferze zainteresowań Towarzystwa.

Oto tekst tej Uchwały:

1. Walne Zebranie Członków Towarzystwa im. Hipolita Cegielskiego na posiedzeniu w dniu 25 czerwca 2020 r. dostrzega ogrom trudności, z którymi muszą mierzyć się przedsiębiorcy w związku z pandemią oraz wysiłek członków THC w zwalczaniu skutków negatywnych dla życia społecznego i gospodarczego.

2. Towarzystwo im. Hipolita Cegielskiego ma świadomość, że wiele przedsiębiorców zostało zmuszonych do zmiany modelu funkcjonowania swojej działalności gospodarczej i dostosowania się do nowej rzeczywistości w dobie Covid.

3. Towarzystwo pragnie wspierać wszystkie działania i inicjatywy, które przyczyniać się będą do: innowacyjności, wdrażania nowych technologii w zarządzaniu i kierowaniu przedsiębiorstwem, adaptacji nowych strategii rozwoju firm, utrzymania płynności finansowej.

4. Uchwała wchodzi w życie z dniem uchwalenia tj.w dniu 25 czerwca 2020 r.

Uchwałę przyjęto jednogłośnie.

Na wniosek Prezydenta Towarzystwa  podjęto Uchwałę nr 17/2020 o nadaniu Honorowego Członkostwa Towarzystwa im. Hipolita Cegielskiego – red. Adamowi Kochanowskiemu - wieloletniemu członkowi THC.

Tym aktem Walne Zebranie zakończyło swoje obrady.